Confidenţialitate

Municipiul Suceava revine în Scenariul galben. Unele restricții, relaxate | AUDIO

Municipiul Suceava revine de marți în scenariul galben, după ce rata de infectare cu SARS-CoV2 a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Decizia a fost luată luni, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a ridicat astfel o parte din restricțiile impuse la începutul lunii noiembrie.

Mai exact, ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică arată că în municipiul Suceava rata de infectare este de 2,46 cazuri la mia de locuitori.

De altfel, acest indice s-a menținut sub 3 timp de mai bine de o săptămână, astfel încât ieșirea din scenariul roșu a fost una previzibilă.

Restaurantele și cafenelele vor fi redeschise la interior în proporție de 30% din capacitatea maximă. De asemenea, sălile de jocuri de noroc își vor relua activitatea.

În schimb, rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. În județul Suceava mai sunt în scenariul roșu doar cinci localități, printre care și două orașe, Rădăuți și Gura Humorului.

Rata de infectare la nivel județean a cunoscut o scădere în ultimele săptămâni, iar acum a ajuns la 1,46 de cazuri la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu