Confidenţialitate

Municipiul Bistrița riscă să intre în carantină

Creșterea alarmantă a numărului cazurilor de infectări cu SARS COV 2 ar putea duce la carantinarea municipiului Bistrița, transmite corespondentul Europa FM.

Bistrița-Năsăud numără astăzi 2.968 cazuri pozitive de Covid-19. Numai în ultimele 24 de ore, 124 bistrițeni au fost depistați pozitiv, fiind cea mai mare cifră raportată până acum de la debutul pandemiei.

Situația cea mai îngrijorătoare este în municipiul Bistrița, unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a calculat marți o incidență de 5,53 cazuri la mia de locuitori.

De altfel, în urmă cu puțin timp, Instituția Prefectului a transmis un mesaj prin care avertizează că din cauza creșterii alarmante a cazurilor în municipiul Bistrița s-ar putea trece în curând la instituirea unei carantine zonale, ceea ce ar implica, printre altele, inclusiv restricționarea circulației în afara municipiului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai precizat că nerespectarea măsurilor individuale de protecție este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri.