Mulțumim, Cristiana Ionescu!

De 15 ani, Gala Societăţii Civile, cel mai mare eveniment dedicat binelui comun, recunoaşte faptele oamenilor de milioane. Anul aceasta, la Europa FM ne alăturăm  Galei Societăţii Civile pentru a  mulțumi unor oameni care au făcut fapte demne de recunoștința noastră.

Cristiana Ionescu, omul care a înființat Edulier, a ales să transforme sentimentele care vin în urma unei pierderi, dispariția propriei mame, și duc de obicei la o îndepărtare de lume, într-o apropiere de oameni, de copii. A abandonat meseria de avocat pentru ca pe baza unui proiect construit eminamente pe voluntariat, așa cum este Edulier, să reușească să apropie oamenii înstăriți de copii dezavantajați.

Cristiana Ionescu nu este fundraiser, ci friendriser. Crede în oameni și în apropierea dintre ei. Și ce îi apropie pe oameni cel mai mult? O poveste! Iar Cristiana este un povestitor încercat în dezbaterile din tribunale și care știe să aleagă istoriile care contează, iar pentru ea cel mai mult contează povestea despre prietenia dintre oameni și o spune cu convingere.

Edulier si-a propus, încă din 2010, oferirea unui program extrașcolar pentru copiii săraci și cei bogați, în timpul vacanței de vară, crearea unei punți între cele doua categorii sociale ale comunei Corbeanca, educarea părinților spre toleranta și implicare, realizarea unui grup de inițiativă, cu cei ce pot ajuta la schimbare.

Ulterior, Edulier  s-a transformat într-o asociație care are ca scop implementarea, cu ajutorul voluntarilor, a mai multor programe si proiecte, pornind de la cel inițial – Săptămâna Magică – desfășurate cu același scop: educația copiilor pentru o comunitate sănătoasă.

Din 2014 s-a extins activitatea către Periș, Bălteni, Buriaș, Brătulești (Ilfov), Ciocănari (Dâmbovița), Ograda, (județul Ialomița), București, Daia( județul Giurgiu).
Anul 2016 reprezintă încă o premieră, deschiderea primului Centru pentru copiii cu TSI ( dislexie, discalculie, disgrafie) din România.

Aici copiii ce au greutăți la scris , citit, calculat, memorat, sunt ajutați prin ateliere de învățare, pe arii diverse- lucru cu animale, învățarea digitala, învățare prin artă și muzică.

Centrul Edulier se află în strada Lipova nr 23, sector 1, București, telefon 021/3138344.

Cristiana Ionescu, mulțumim pentru că ai oferit rechizite noi sutelor de copii din mediul rural!

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS