Oameni de milioane: Cristiana Ionescu, creatoarea Edulier – VIDEO

Fiecare duminică dimineață aduce la Europa FM povestea unui om de milioane. În această săptămână o descoperim pe Cristiana Ionescu, creatoarea fenomenului Edulier, un ONG pornit mai întâi ca un grup de prieteni care a vrut să schimbe ceva în comunitate și ajuns azi organizația care ajută sute de copii.

Edulier și-a propus, în 2010, să ofere un program extrașcolar pentru copiii săraci și cei bogați, în timpul vacanței de vară, crearea unei punți între cele două categorii sociale ale comunei Corbeanca, educarea părinților spre toleranță și implicare. Dacă totul a pornit în Corbeanca, acasă la Cristiana Ionescu, astăzi nu mai este vorba doar despre o poveste frumoasă pe plan local

La începutul anului școlar, cu ajutorul donațiilor primite, Edulier a trimis la școală 500 de copii din familii cu posibilități reduse, oferindu-le ghiozdane, dar și rechizite. La începere școlii, copiii au făcut pasul în noul an cu ghiozdane noi și rechizite care să-i ajute să se concentreze la ore și la informațiile noi, nu la lipsurile de acasă.

Dar Edulier nu are grijă doar să trimită copiii la școală. În acest an, a deschis primul Centru pentru copiii cu TSI ( dislexie, discalculie, disgrafie) din România. Aici copiii ce au greutăți la scris , citit, calculat sau memorat sunt ajutați prin ateliere de învățare, pe arii diverse – lucru cu animale, învățarea digitală, învățare prin artă și muzică. Mai multe detalii despre programele și serviciile centrului găsiți pe www.edulier.ro.

Centrul Edulier se află în București pe strada Lipova nr 23.

În interviul acordat lui Toader Păun, într-O dimineață de milioane, Cristiana Ionescu spune cum a început povestea Edulier, cum pot fi convinși oamenii să-i ajute pe alții și cum puteți recunoaște un copil cu dislexie, discalculie sau disgrafie.