Confidenţialitate

Multiplul campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din competiție | VIDEO

Sebastian Vettell, în vârstă de 35 de ani, a anunțat că se va retrage la finalul lui 2022 din Formula 1, scrie gsp.ro. De 4 ori campion mondial în Formula 1 alături de Red Bull Racing, din 2021 pilotul s-a alătura celor de la Aston Martin.

Campionul Formulei 1 în 2010, 2011, 2012 și 2013 spune că vrea să părăsească Formula 1 până la finalul acestui an, iar decizia a fost comunicată chiar de Sebastian Vettel.

Pentru asta și-a creat un cont de Instagram și a postat două videoclipuri, unul în germană și celălalt în engleză. Ambele anunțau același lucru: retragerea sa din Formula 1.

„Îmi anunț retragerea din Formula 1 la finalul sezonului 2022. Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora să le mulțumesc, dar simt că este important să explic motivele din spatele deciziei.

Iubesc acest sport, a fost punctul central al vieții mele de când îmi amintesc. Dar am o viață și în afara pistei. Pe lângă curse, mi-am creat o familie și iubesc să fiu alături de ea. Am și alte interese în afară de Formula 1. Pasiunea mea pentru curse și Formula 1 le fură mult timp și consumă multă energie.

Nu mă mai pot dedica la fel cum am făcut-o până acum, așa cum cred că ar trebui, și în același timp să îmi îndeplinesc dorința de a fi un tată și un soț grozav.

Obiectivele mele s-au schimbat de la a câștiga curse și campionate la a-mi vedea copiii crescând, a le transmite valorile mele, a-i ajuta atunci când cad, a-i asculta atunci când au nevoie de mine și a nu fi nevoit să le spun rămas bun”, a transmis pilotul de Formula 1.

Sebastian Vettel are 3 copii cu soția Hanna Prater.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Foto: Shutterstock