Confidenţialitate

Mulți fermieri riscă să intre în faliment. Director executiv la Clubul Femierilor Români: Oamenii se gândesc dacă să continue | AUDIO

Mulți fermieri români riscă să intre în faliment, avertizează asociațiile de profil. Aceștia acuză că lucrează deja în pierdere din cauza secetei severe din ultimii doi ani, din cauza prețurilor mari la energie și carburanți, dar și pe fondul avalanșei de cereale din Ucraina.

Florian Ciolacu, director executiv la Clubul Femierilor Români: „Culegem impactul unor crize care nu și-au lăsat efectele la momentul la care s-au întâmplat”

„Secetele din cei doi ani secetoși în ultimii trei ani, impactul economic al creșterii prețurilor la energie și mă gândesc la impactul avalanșei de cereale care a venit fără contingente vamale dinspre Ucraina. Prețurile la care oamenii au cultivat au fost foarte mari anul trecut și sunt în situația de a fi pe pierdere. Pentru unii înseamnă anunțuri de vânzare a fermelor”, a spus Florian Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florian Ciolacu: Fermierii care rămân în piață își vor limita afacerile sau se vor reorienta

Unii chiar iau în calcul să renunțe la însămânțarea de toamnă.

„S-au acumulat foarte multe probleme și oamenii efectiv se gândesc dacă să continue, dacă să însămânțeze. Constituie cu adevărat o criză care se va vedea prin dificultăți inclusiv de a limita afacerile acolo unde lucrau într-o sinergie – adică aveau o fermă de cultură mare – care alimenta o fermă de vaci de lapte”, a mai spus Florian Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Carburanții se scumpesc din nou. Motivele, explicate de analistul financiar Adrian Negrescu. Un litru de motorină standard ar putea trece de 8 lei în următoarele luni | AUDIO