Confidenţialitate

MTV European Music Awards 2020: Trupa K-pop BTS a cucerit 4 trofee

Trupa K-pop BTS a obţinut, duminică, 4 trofee la MTV Europe Music Awards (EMA), inclusiv pentru cea mai bună melodie şi cel mai bun grup muzical, care se adaugă performanţelor din acest an ale sud-coreenilor care şi-au consolidat astfel statutul de formaţie importantă pe scena mondială, relatează Agerpres, citând Reuters.

Gala s-a desfășurat online.

Prima melodie în limba engleza a grupului BTS, “Dynamite”, a totalizat aproape 34 de milioane de difuzări în streaming în Statele Unite şi 300.000 de copii vândute în prima săptămână de la lansare, ceea ce a făcut ca BTS să devină prima trupă coreeană care a debutat pe locul 1 în topul “Billboard Hot 100” din SUA.

Trupa formată din 7 membri a obţinut de asemenea premiile MTV EMA pentru cel mai bun spectacol live virtual şi cei mai mulţi fani, cu toate că reuşita lor nu a putut fi marcată în prezenţa unei audienţe sau printr-o ceremonie, din cauza pandemiei de coronavirus.

În schimb, canalul de muzică a creat pentru acest eveniment un stadion virtual plin cu fani aplaudând şi aclamând, în timp ce spectacolele difuzate au fost pre-înregistrate în ţările câştigătorilor, iar artiştii au acceptat premiile în faţa camerelor video.

Trupa britanică Little Mix a găzduit spectacolul, însă fără Jesy Nelson despre care s-a relatat că este bolnavă. Componentele formaţiei au apărut pe o scenă generată de computer, în cadrul “stadionului”.

Rapperul american Jack Harlow a cântat “Whats Poppin” pe o scenă cu patru dansatoare purtând măşti.

Karol G a fost desemnată câştigătoare la noua categorie cel mai bun artist latino şi a primit premiul pentru cea mai bună colaborare, pentru “Tusa”, alături de Nicki Minaj.

Lady Gaga a obţinut premiul pentru cel mai bun artist, iar DJ Khaled, cel pentru cel mai bun videoclip.

Little Mix, care a interpretat “Sweet Melody” într-un spectacol înregistrat la Londra, a câştigat trofeul pentru cel mai bun artist pop din 2020.

Cardi B a fost desemnată cel mai bun artist hip-hop, trupa Coldplay a ieşit învingătoare la categoria rock, iar Hayley Williams a obţinut premiul pentru cel mai bun artist de muzică alternativă.

Printre artiştii care au susţinut show-uri pentru ceremonia virtuală s-au numărat Alicia Keys, care a cântat “Love Looks Better”, şi Sam Smith, care a interpretat “Diamonds” pe scena unui teatru gol.

Cântăreaţa americană Doja Cat, care a obţinut anul acesta premiul pentru cel mai bun artist nou, a deschis spectacolul cu hitul său “Say So”.

DJ-ul şi producătorul francez David Guetta, care a câştigat trofeul pentru cel mai bun artist de muzică electronică, a interpretat “Let’s Love”, alături de cântăreţul britanic Raye, la complexul Băile Széchenyi din capitala Ungariei, într-un show cu lumini laser.

Anul acesta, ceremonia MTV European Music Awards a fost găzduită de capitala Ungariei, oferind telespectatorilor un show virtual difuzat de la Budapesta şi Londra.