Confidenţialitate

MS a emis ordinul prin care persoanele plasate în carantină sau izolare primesc concediu medical

Ministerul Sănătății a emis, miercuri, ordinul prin care persoanele plasate în carantină sau izolare primesc concediu medical.

Potrivit documentului, măsurile de protecție se instituie pentru toți cei care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus, fie că au sau nu simptome de boală.

Carantina va dura o perioadă de 14 zile, desfășurându-se în spaţii special amenajate.

Ieşirea din carantină se face după 2 teste negative pentru coronavirus, efectuate la un interval de cel puțin 24 de ore.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că, pentru prima dată, sunt înregistrate mai multe cazuri zilnice de infecţie cu noul coronavirus în afara Chinei decât pe teritoriul acesteia.

Experţii OMS consideră că măsurile luate de autorităţile din China au dus la stoparea răspândirii epidemiei şi la scăderea îmbolnăvirilor.

Mai multe țări europene anunță primele lor cazuri, în majoritate persoane care au vizitat Italia, devenită epicentru al epidemiei pe Bătrânul Continent. În Peninsulă sunt 12 decese confirmate și aproape 400 de îmbolnăviri.

Franța a raportat, miercuri, cel dintâi deces cauzat de coronavirus.

America Latină a înregistrat primul său caz de îmbolnăvire, la un brazilian spitalizat la Sao Paolo, care a vizitat de curând Italia.

Bursele lumii consemnează scădero pentru a cincea zi la rând, investitorii fiind cuprinși de panică.