Confidenţialitate

Motociclistul arestat pentru uciderea unui tânăr pe trotinetă, cercetat și judecat de 7 ani pentru alt deces în trafic | AUDIO

Motociclistul arestat pentru omor după ce a agresat un conducător de trotinetă, care a murit, a mai comis o infracțiune soldată cu un deces în trafic, susțin surse din Poliție pentru Europa FM.

Fapta este din 2014 și se judecă și acum la Judecătoria de pe lângă Parchetul Sectorului 5

Documente consultate de reporterul Europa FM, Anca Grădinaru, arată că inculpatul arestat este instructor moto și este membru al unei comunități de motocicliști.

2 surse judiciare au precizat pentru Europa FM că motociclistul arestat după ce și-a aruncat miercuri, casca în conducătorul trotinetei a mai fost implicat într-un accident la fel de grav, în anul 2014.

Atunci a decedat un biciclist, iar Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au investigat timp de 5 ani fapta, așadar, anchetatorii l-au  trimis pe inculpat în judecată în 2019.

De doi ani, dosarul se judecă, iar magistrații nu au dat o sentință finală.

Surse judiciare au explicat pentru Europa FM că următorul termen de judecată pentru accidentul din 2014 este în luna septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutere București, Andra Arsintescu, confirmă aceste informații:

”Persoana la care faceți referirea a fost implicată într-un eveniment rutier pe raza municipiului București, eveniment soldat cu decesul unui biciclist. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar la data de 24 septembrie 2019, Brigada Rutieră a înaintat dosarul penal către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu propunere legală.”

Inculpatul este un bărbat de 53 de ani, instructor moto,  motociclist de 30 de ani.

Avocatul său a susținut  în fața judecătorilor care l-au arestat pe inculpat că acesta este implicat în activități de prevenire și a colaborat cu Brigada Rutieră de mai multe ori pentru prevenție.

El nu are cazier pentru că accidentul din 2014, soldat cu moartea biciclistului, nu a primit un verdict final nici măcar la 7 ani de la producerea lui. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Laurentiu Trica-Mitici/Facebook