Confidenţialitate

Motivul pentru care Italia scade temperatura în clădirile publice cu 2 grade Celsius | AUDIO

Pentru a economisi energie, în Italia, temperatura în clădirile publice va fi scăzută cu două grade Celsius. Parlamentul italian a aprobat o lege care prevede „măsuri urgente” de limitare a creşterii preţului la energie, una dintre acestea fiind scăderea cu două grade Celsius a temperaturii în toate instituțiile publice pentru a economisi energie.

Concret, iarna temperatura interioară în aceste clădiri nu va trebui să depăşească 19 grade Celsius, cu permisiunea totuşi de a o creşte cu cel mult două grade Celsius.

Vara, când este nevoie de aparatele de aer condiţionat, nu va fi permisă o temperatură mai mică de 27 de grade Celsius; de asemenea, cu o toleranță de două grade Celsius.

Noua lege mai cuprinde măsuri economice şi sociale menite să ajute populaţia vulnerabilă să facă faţă creşterii preţurilor la energie, care vor costa statul italian aproape 8 miliarde de euro, dintre care 5,5 miliarde vor fi destinate măsurilor menite să oprească creşterea accentuată a acestor preţuri.

În paralel, autoritățile de la Roma au o strategie de reducere a dependenţei energetice faţă de gazele naturale, întrucât importă 90% din gazele consumate, 40 de procente provenind din Rusia.

Guvernul condus de Mario Draghi încearcă să reducă ponderea gazelor ruseşti în aceste importuri; zilele trecute a semnat cu Algeria un acord pentru creșterea volumului de gaze naturale importate din această ţară printr-un gazoduct care mai traversează Tunisia până în Sicilia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raport: Capitala devine victima fenomenului „insulă de căldură” din cauza poluării și a construcțiilor haotice. Explicația lui Berceanu | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.