Confidenţialitate

Motive esențiale pentru a investi în acțiunile Amazon (P)

Amazon (NASDAQ: AMZN) este cel mai mare retailer online din lume, care vinde produse din peste 35 de categorii – inclusiv cărți, audio, fotografii și videoclipuri. Сompania are birouri și reprezentanțe teritoriale în ​​America, Europa și Asia. Fiind fondată în 1994, Amazon.com a devenit progenitorul platformelor de comerț precum Ebay, Alibaba, AliExpress și multe altele.

Acțiunile Amazon sunt tranzacționate pe NASDAQ cu marcatorul AMZN. IPO al valorilor mobiliare Amazon a avut loc la nivelul tranzacționării NASDAQ încă în 1997. De atunci, valorile mobiliare ale acestui emitent sunt considerate drept una dintre cele mai populare opțiuni printre investitori.

Conform Statista, piața globală a comerțului electronic ar putea cunoaște o creștere  până la 6,5 ​​trilioane de dolari în 2023, în comparație cu o dimensiune a pieței respective de 3,5 trilioane de dolari în 2019. În același timp, ponderea vânzărilor online în totalul vânzărilor cu amănuntul va ajunge la 22%. În acest sens, în următorii ani, cel mai curând, se vor menține circumstanțele favorabile pentru creșterea continuă a acțiunilor Amazon, ceea ce crează o situație favorabilă pentru a cumpăra acțiuni Amazon la un preț convenabil.

Un alt aspect care determină atractivitate investițională a acțiunilor Amazon este direcția produselor cloud al companiei. În segmentul cloud, serviciile Amazon ocupă aproximativ 33% din piața mondială, manifestă o creștere dinamică și reprezintă o direcție cu marjă ridicată. Potrivit prognozei Gartner, în 2021 volumul acestei piețe va crește la 308,5 miliarde de dolari.

Un alt motiv de a investi în acțiunile Amazon este determinat de direcția publicitară. Mulți americani folosesc deja Amazon în loc de căutarea tradițională Google. De ceva timp, Amazon a început să afișeze poziții publicitare în propriul catalog. Potrivit estimărilor rețelei Dentsu Aegis, cheltuielile globale publicitare în 2020 au crescut cu 10,5% (până la 276 miliarde de dolari). Conform aceleași prognoze, ponderea publicității digitale pe piața totală a publicității în 2021 va ajunge la circa 50%.

Ce ar trebui de analizat înainte de a lua decizia de investi în acțiunile Amazon?

Pe lângă motivele care determină atractivitatea investițională Amazon, sunt și câteva aspecte care ar trebui analizate cu certitudine înainte de a lua decizia de a investi în acțiunile Amazon. Actualmente, principalul eveniment legat de Amazon este plecarea planificată a lui Jeff Bezos. Funcția de CEO va fi preluată de către Andy Yassi. Jeff Bezos va deveni președinte executiv al consiliului de administrație al companiei. În aceste circumstanțe, pe fondul știrilor relativ turbulente, poate apărea o cădere speculativă a prețului la acțiunile Amazon, dar, așa cum remarcă analiștii, această cădere va fi una pe termen scurt și nu va avea un impact negativ asupra activităților companiei. Dimpotrivă, schimbarea conducerii ar putea crește atractivitatea acțiunilor Amazon pe piața bursieră, așa cum s-a întâmplat în cazul cu Apple.

De unde și cum pot fi cumpărate acțiunile Amazon?

Pentru a cumpăra acțiuni Amazon în România, în primul rând este necesar să găsiți și să alegeți un broker licențiat. Din păcate, investitorii din România nu dispun de o mare varietate în alegerea brokerilor licențiați care ar permite tranzacționarea acțiunilor Amazon la bursa de valori.

Un broker licențiat care permite tranzacționarea ușoară și rapidă a acțiunilor Amazon în România este eToro. Această platformă îți permite să tranzacționezi acțiuni Amazon în 2 modalități disponibile:

-Direct – modalitate potrivită pentru investițiile pe termen lung deoarece permite obținerea dividendelor (în cazul în care acestea vor fi plătite de către companie)

-CFD – expunerea le prețul acțiunilor.

Modalitatea de cumpărare a acțiunilor Amazon ar trebui aleasă în dependență de necesitățile și așteptările investiționale. Procurarea directă se potrivește în special investitorilor care planifică să investească în acțiunile Amazon pe termen lung, pe când expunerea CFD se potrivește investitorilor care preferă să speculeze pe modificare prețului și să genereze venituri pe termen scurt.

Concluzie

Cu un istoric impresionant, compania Amazon continuă să rămână competitivă pe piață prin implementarea produselor și serviciilor noi și relevante pentru lumea contemporană. Analiza precaută a aspectelor legate de activitatea companiei permite investitorilor să reducă esențial riscurile investiționale legate de investițiile în acțiunile Amazon. Totodată, alegerea corectă a metodei de investiție crește șansele la obținerea venitului dorit într-o perioadă relevantă de timp.