Moțiunea simplă pe Sănătate a picat

Moţiunea simplă intitulată „PSD dăunează grav sănătăţii” a picat miercuri, în urma votului în plenul Camerei Deputaţilor, cu 97 de voturi pentru și 149 împotrivă, 19 abțineri, în timp ce 10 parlamentari care nu au votat.

Documentul a fost semnat de 102 parlamentari ai PNL, USR şi PMP.

Semnatarii i-au cerut premierului Mihai Tudose demiterea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, fiind invocate criza vaccinurilor, nefinalizarea construcţiei unor spitale sau ceea ce opoziția numește „farsa salariilor ca afară”.

Parlamentarii opoziției susțin că mandatul lui Florian Bodog a fost caracterizat de ezitări, de amânări şi de o lipsă totală de decizie.

Prezent la dezbaterea moţiunii simple, marţi, în Camera Deputaţilor, ministrul Florian Bodog a susţinut că sistemul de sănătate românesc ar fi fost departe dacă fiecare dintre cei care au deţinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un pas către interesul pacienţilor.

Ministrul Sănătăţii a dat vina pe fostul Guvern tehnocrat, pe care l-a acuzat că a blocat proiecte de o importanţă majoră pentru sănătatea românilor.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că s-au făcut „paşi importanţi” pentru construcţia spitalelor regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca.

Semnatarii moţiunii simple i-au cerut demisia ministrului Sănătăţii, inclusiv pe motiv că acesta este acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS