Moțiunea simplă a PNL: Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, să demisioneze

PNL cer demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, prin moțiunea simplă depusă azi la Camera Deputaților. Liberalii o acuză pe Vasilescu de incompetență și spun că legea salarizării unitare nu a dus la creșterea salariilor, ci la scăderea lor.

Liberalii o acuză pe Lia Olguța Vasilescu de faptul că legislația adoptată în mandatul său a făcut ca unii angajați să ajungă să fie datori la stat. De asemenea, PNL mai arată că peste două milioane de români au ajuns să aibă salarii scăzute, în condițiile în care veniturile demnitarilor au fost majorate.

PNL enumeră printre actele normative care au bulversat sistemul public legea salarizării, ordonanța privind plata contribuțiilor pentru contractele part-time la nivelul salariului minim și ordonanța de trecere a contribuțiilor de la angajat la angajator.

Deputaţii liberali mai spun că o altă “minciună grosolană” a mandatelor ministrului Muncii este sistemul public al pensiilor.

“Aţi minţit că vom avea o nouă Lege a pensiilor, lege prin care veniturile pensionarilor vor creşte. O tot aşteptăm de la 1 octombrie 2017 şi suntem în februarie 2018”, se precizează în moţiunea simplă.

Soluțiile propuse de PNL pentru revenirea la normalitate sunt abrogarea ordonanței de urgență privind contractele part-time și a grilelor de venituri din legea salarizării.

De asemenea, o altă solicitare a liberalilor este demisia din funcție a ministrului Lia Olguța Vasilescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS