Confidenţialitate

Moțiunea împotriva ministrului Dezvoltării, la votul deputaților

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, intitulată ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”.

Documentul a fost inițiat de 77 de aleși ai PSD.

Şedinţa ar urma să înceapă la ora 14.00.

În moţiunea care îl vizează pe Ion Ștefan, PSD susține că, ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.

”Toate «realizările» ministrului poartă marca guvernării PSD”, susțin social-democrații.

”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”, acuză opoziția.

Până acum, au fost adoptate 5 moţiuni simple împotriva membrilor cabinetului condus de Ludovic Orban, anume împotriva miniştrilor de Finanțe, Agricultură, Educație, Interne şi Muncă.

Recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu, se declara convins că o eventuală moțiune de cenzură împotriva guvernului liberal ar avea sorți de izbândă.