Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută și votată miercuri, de la ora 12.00

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută și votată miercuri începând cu ora 12:00 în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Social-democrații anunță că au deja voturile necesare pentru demiterea Executivului.

Decizia privind calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură a fost luată într-o a doua ședință a conducerii Parlamentului, după ce prima a fost boicotată chiar de PSD.

Motivul boicotului: social-democrații aflaseră că Guvernul intenționează adoptarea unei ordonanțe de urgență privind alegerea uninominală a președinților de Consilii Județene și au așteptat scoatere acesteia de pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, a fost inițiată de PSD și UDMR și a fost semnată de 208 parlamentari.

Cele două formațiuni contabilizează însă peste 230 de voturi, în condițiile în care pentru demiterea guvernului sunt necesare 233.

De altfel, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat că inițiatorii moțiunii au numărul suficient de voturi pentru adoptarea acesteia și demiterea cabinetului liberal.

Liderul PSD a spus imediat după ședința Birourilor Reunite că social democrații au strâns deja voturile necesare pentru a dărămâ mâine, prin moțiune de cenzură, Guvernul Orban:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moțiunea a fost depusă în Parlament săptămâna trecută, după ce guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Dacă guvernul va fi demis, atunci și proiectul de lege se consideră a fi respins.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS