Confidenţialitate

Moșteanu, despre cazul Bălășoiu: Degradarea morală a PSD e completă

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a comentat, într-un mesaj, cazul lui Aurel Bălășoiu, exclus de PSD în urma unui scandal sexual în care este implicat.

“Astăzi un deputat PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu, a fost exclus din PSD după ce în presă au apărut imagini cu el întreținând raporturi sexuale cu un minor. Degradarea morală a PSD e completă. Acești „socialiști” cu milioane de euro în conturi care se pretind marii apărători ai celor mai vulnerabili în timp ce îi fură, parlamentari care poartă un stindard al moralității în timp ce comit fapte abominabile.

Deputatul PSD a fost exclus din partid. Însă nu e suficient”, scrie politicianul Uniunii Salvați România.

“În PSD Argeș este al doilea astfel de caz în doar ultimele luni, după ce alt primar, Mihai Georgescu din Călinești, și-a folosit abuziv funcția în scopuri sexuale.

Și să ne aducem aminte de Negoiță. Ce s-a mai întâmplat cu dosarul „Sex cu minore”, în care era implicat? Poate ne spune Nicolae Bănicioiu, și el audiat.

Prea mult timp, PSD a tolerat astfel de cazuri. A permis și încurajat astfel de practici prin închiderea ochilor.

Marcel Ciolacu, ai de gând să faci ceva?

Deputatul PSD de Argeș trebuie să ajungă imediat în fața procurorilor. Aici e vorba de un caz penal. Dacă nu își dă demisia, USR va vota de îndată ridicarea imunității parlamentare”, conchide Ionuț Moșteanu.

Conducerea Partidului Social Democrat a decis, sâmbătă, excluderea parlamentarului Aurel Bălăşoiu.

Potrivit unui comunicat, care nu motivează decizia, “PSD se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat”.

“În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii politice.

Surse politice din partid spun că Aurel Bălăşoiu a fost surprins într-un clip video, în ipostaze intime alături de un minor.

Parlamentarul respinge acuzația de pedofilie.

“Voi merge înainte și voi lupta! Merg înainte, nicio problemă! M-au exclus, nicio problemă! Nu recunosc!”, a declarat acesta pentru portalul Gândul.

Până la acest moment, Poliția nu a avut vreo reacție în acest caz.

“Am luat act de decizia conducerii PSD de excludere din partid a deputatului Aurel Bălășoiu. Rămânând consecvent principiilor sale, PSD Argeș se delimitează ferm de orice atitudine imorală și solicită de urgență demisia sa din Parlamentul României”, precizează conducerea organizației argeșene a formațiunii.
Aflat la primul său mandat de parlamentar, Aurel Bălășoiu este căsătorit, absolvent al Facultății de Teologie din Pitești și a fost primar al comunei Rociu.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor, politicianul se descrie ca ”o persoană sociabilă şi responsabilă în activitatea desfăşurată, un puternic om de administraţie ce a avut mereu o colaborare impecabilă cu instituţiile locale, judeţene şi naţionale, un bun agricultor şi crescător de animale”.

În legislativ, Aurel Bălășoiu activează în cadrul comisiei de agricultură şi este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Malaezia, Macedonia de Nord şi Republica Democratică Congo.

“Am decis retragerea medaliei Câmpulung 500 deputatului PSD Aurel Bălășoiu, decernată cu ocazia festivității oficiale “Zilele Câmpulungului” de anul acesta.

Motivul: scandalul sexual în care este implicat acesta.

Medaliile de aur ale Câmpulungului reprezintă onoare și recunoaștere. Deputatul PSD nu o merită. Așa că va trebui să o înapoieze”, a anunțat primărița Elena Lasconi.

FOTO: Inquam/Ilona Andrei