Confidenţialitate

Moody’s: Economia României va crește pe termen mediu cu 4%

Datoria României rămâne relativ moderată (48% din PIB – n.red.)” arată agenţia americană de evaluare financiară, Moody’s, într-un raport publicat la 1 iunie.

„Cheia puterii de creditare a României este economia sa relativ mare şi diversificată, cu un potenţial de creştere economică pe termen mediu de aproximativ 4% – una dintre cele mai ridicate din Europa Centrală şi de Est (CEE)”.

Potrivit sursei citate, România are clustere de excelenţă în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi în industrii. Graţie unui capital uman de înaltă calitate, ţara atrage companii străine cu un angajament de lungă durată.

Moody’s mai spune că va schimba de la „negativ” la „stabil” perspectiva de rating, dacă guvernul va inversa deteriorarea structurală a finanţelor publice.

“Presiunea pentru scăderea ratingului ar creşte, dacă structura finanţelor publice ar continua să se deterioreze, iar dezechilibrele externe rămân ridicate.” spune Olivier Chemla, vicepreşedinte analist senior la Moody’s şi autor al raportului, citată în document.