Confidenţialitate

Monica Anisie spune că școlile se vor redeschide pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a | AUDIO

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni la școală fizic pentru a se pregăti  în vederea susținerii Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, chiar dacă școlile sunt în scenariul roșu.

Ministrul Educației, Monica Anisie, nu a precizat însă când ar urma să se întâmple acest lucru:

„Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, grădinițele și școlile ar putea fi redeschise gradual, fără se se mai țină cont de rata de incidență a infectării cu virusul SARS CoV-2. Este varianta analizată acum de autorități, potrivit unor surse citate de EduPedu.ro.

Se ia în calcul redeschiderea pentru început a grădinițelor și a învățământului primar.

Află într-o vizită în județul Teleorman, Monica Anisie a evitat un răspuns concret în legătură cu acest subiect:

„La momentul acesta trebuie să ne gândim serios la ceea ce înseamnă siguranța, sănătatea copiilor, a personalului și, în același timp, trebuie să continuăm și învățarea. Noi nu închidem școlile, ci continuăm cu învățarea în sistem online. Trebuie să corelăm ceea ce se întâmplă cu situație epidemiologică și cu ceea ce avem de făcut în sistemul de educație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.