Confidenţialitate

Ministrul Anisie: 96,4 % din școli, pregătite pentru noul an școlar | Ce se întâmplă cu restul

Peste 96% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începutul de an școlar, a spus ministrul Educației sâmbătă dimineață, într-un interviu tv.

Monica Anisie se declară optimistă, deși admite că situația este dificilă.

Au rămas mai puțin de 48 de ore până la începerea noului an școlar.

„La momentul acesta, deși suntem într-o situație dificilă, așa cum ați spus și dumneavoastră, eu sunt optimistă pentru începutul de an școlar. Pot să vă spun în mod clar că la momentul acesta 96,4% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începutul de an școlar. Acest proces este unul dinamic. În continuare, colegii mei se află și astăzi în unitățile de învățământ pentru a pregăti tot ceea ce este necesar ca luni, pe 14 septembrie, copiii să vină în siguranță la școală. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicare în această perioadă, dar mulțumesc și autorităților publice locale. Au făcut eforturi extraordinare și asta pentru ca școala să fie deschisă în bune condiții”, a explicat ministrul Anisie la B1 TV.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul a fost întrebat în ce situație se află celelalte școli, respectiv 3,6% în care se înregistrează probleme. Monica Anisie a declarat că „unele dintre ele sunt în pregătire, altele sunt în reabilitare. Prin urmare, acolo au fost găsite alte soluții, fie se continuă învățarea în sistem online, fie au găsit alte spații unde să își desfășoare activitatea didactică atât profesorii, cât și elevii”, a adăugat șefa Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.