Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu adună peste 1 milion de români în fiecare dimineaţă

Datele de audienţă au confirmat creşterea matinalului Europa FM prezentat de Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu.

Europa FM este radioul privat numărul 1 în preferințele publicului cu vârste de peste 30 de ani, din România.

Aproape un milion 800 de mii de români din toată țara aleg să asculte zilnic (de luni până vineri) frecvențele Europa FM, potrivit rezultatelor Studiului de Audiență Radio din perioada 3 septembrie – 16 decembrie 2012, realizat de IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi GfK România – Institut de Cercetare de Piaţă SRL.

Știrile Europa FM rămân știrile care contează pentru ascultătorii posturilor private de radio: Jurnalul de prânz Europa FM este lider de piață la nivel urban, iar cel de seară are o creștere de 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, emisiunea de reportaje Lumea Europa FM prezentată de Sorin Dragomir demonstrează – prin poziția de lider de piață, cu o creștere de audiență de 44% – că reportajul radio este căutat și iubit de publicul urban.

Emisiunea Deșteptarea realizată de Monica Anghel, Vlad Petreanu și George Zafiu reușește să aducă un plus de 70 de mii de ascultători în orașele țării, în timp ce emisiunea Drum cu Prioritate realizată de Radu Constantinescu are în prezent 100 de mii de ascultători în plus față de anul trecut.

Și Moise Guran își consolidează poziția – emisiunea realizată de el, România în direct, este lider de piață, între posturile private de radio, cu o cotă de 12,7 procente.

Nou veniții Camelia Chenciu și Ciprian Dinu au reușit să-i cucerească imediat pe ascultătorii Europa FM. Emisiunea Ore de iarnă aduce 60 de mii de ascultători în plus, în timp ce emisiunea Europa Express înregistrează o creștere de audiență de 37% și are cea mai mare cotă de piață, între toate posturile de radio din România, la nivel urban.

Reascultă momentul în care Monica, Vlad şi George anunţă datele de audienţă ale matinalului Europa FM

În septembrie 2012, Europa FM s-a reinventat printr-o nouă grilă de programe care a adus stilului clasic dar contemporan al postului de radio mai mult dinamism și interactivitate cu ascultătorii.

S-au alăturat echipei Europa FM Vlad Petreanu, Camelia Chenciu, Ciprian Dinu și Adrian Luca iar programul live al radioului s-a prelungit, startul fiind dat la ora 5:00 dimineața cu emisiunea prematinal – Primele Știri aduse de Valentin Chisoceanu și Florin Badea și se încheie la ora 12:00 noaptea cu emisiunea Clubul de Seară, prezentată de Toader Păun.

Așadar, noua grilă Europa FM a adus mai multe vedete, mai multă muzică, știri şi emisiuni de top, consolidând poziția de lider al postului de radio atât în privința știrilor difuzate, cât și a conținutului emisiunilor de divertisment.

Despre Europa FM – pe aceeași frecvență cu tine.

Europa FM face parte din trustul Lagardère Active Radio International, alături de Radio 21, Smart FM şi Vibe FM şi este primul post privat din România, cu acoperire naţională în FM. Anul acesta, în data de 26 mai, radioul sărbătorește 13 ani de existenţă.

Europa FM a primit titlul de – Cel mai de încredere post de radio – timp de şapte ani la rând în clasamentul Trusted Brands, iar cele mai recente sondaje realizate de Asociaţia pentru Radio Audienţă confirmă că Europa FM este postul de radio alături de care românii petrec cel mai mult timp pe parcursul unei zile. Aproximativ 1.800.000 de ascultători aleg să păstreze zilnic frecvenţele Europa FM, pentru cea mai bună muzică şi pentru ştirile care contează.