Confidenţialitate

Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia a fost surprins de o cameră de supraveghere | VIDEO

Momentul în care Rafinăria Petromidia a fost zguduită de o explozie, la ora 12 și 14 minute, a fost înregistrat de o cameră de supraveghere.

Produsă la Instalaţia de Hidrofinare Petrol Motorină, deflagrația a fost urmată de un incendiu.

O persoană a murit, iar alte 5 au fost rănite în dezastru.

Imaginile cu pompierii istoviţi după intervenţia avută la Năvodari au devenit virale pe internet.

În zona incendiului, atmosfera a fost irespirabilă.

”Am asistat azi la o tragedie şi doar profesionalismul personalului de intervenţie a făcut să fie evitat un dezastru. Le mulţumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe! Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puţin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat şi în 3 ore a fost stins. A fost o mobilizare exemplară de resurse umane şi tehnice şi ţin să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave”, a scris ministrul Internelor, Lucian Bode, pe Facebook.

“Conform informaţiilor transmise de către laboratorul APM Constanţa, staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate în localitatea Năvodari au înregistrat valori crescute fără a se atinge valorile limita (pentru evacuare populaţie)”, anunță Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.

Experții au prelevat probe COV la limita instalaţiei şi la limita amplasamentului rafinariei, dar până în prezent nu au fost emise buletinele de analiză.

Incendiul a fost stins la ora 15.15, rafinăria fiind în procedură de oprire controlată.

Foto: INQUAM/Costin Dincă