Confidenţialitate

Moise Guran: “Televiziunile nu fac informare când îţi filmează peste gard o familie care primeşte vestea copilului ucis în chinuri” – VIDEO

Moise Guran a decis să deschidă microfonul publicului, într-o ediţie specială România în Direct, pentru a-şi putea spune părerea despre evenimentele de la Caracal, în aceaste momente de emoţie colectivă.

Joi, Alexandra a sunat, de trei ori, la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit să ofere o localizare exactă, ci doar o arie de căutare, polițiștii și procurorul de caz având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect. Victima nu a mai fost găsită.

La perchezițiile domiciliare, a fost descoperit un bidon cu resturi umane și bijuterii, recunoscute de familia adolescentei dispărute, pe care suspectul a luat-o cu mașina din drum, „la ocazie”.
Tragedia de la Caracal scoate însă la lumină numeroase alte probleme.

“Ţara asta nu mai poate, săraca de ea. De la învăţământ până în poliţie, până unde vreţi dumneavoastră.

Inclusiv în presă, inclusiv politizarea presei. Tot înjur televiziunile. Le ştiu, am lucrat acolo, ştiu despre ce vorbesc. Sunt politizate, sunt televiziuni de partid.

Nu-mi spune că fac informare, când îţi filmează peste gard o familie care primeşte vestea copilului ucis în chinuri. Aia nu e presă.

Această meserie are o etică, are norme. La noi, în presă, la voi, la profesori, la ei, la poliţişti, peste tot avem probleme. Toate vin din politizarea excesivă.

Hai să ne gândim cum facem depolitizare la Curtea Constituţională şi până la Poliţie sau şcoală sau ce vreţi dumneavoastră”, a spus Moise Guran în emisiunea România în Direct.