Moise Guran: “Secția specială e o cale tranzitorie, până când reușesc să-și pună șef la DNA și, mai ales, procuror general”

După declarațiile făcute luni seara de ministrul Tudorel Toader, în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, Cristian Tudor Popescu, Moise Guran și Anca Simina au încercat să facă o analiză a implicațiilor deciziilor recente din domeniul Justiției.

Secția specială pentru investigarea magistraților rămâne subordonată doar procurorului ierarhic superior. De asemenea, Guvernul nu face vreun pas înapoi nici în privința interzicerii delegarii magistraților în funcțiile de la vârful parchetului. În acest fel, numirea procurorului general, așteptată în aprilie, nu mai poate fi amânată.

“Secția specială e o cale tranzitorie, până când reușesc să-și pună șef la DNA și, mai ales, procuror general – până la sfîrșitul lui aprilie. Secția asta-măciucă (în capul magistraților) e o punte de trecere până când toată Procuratura va fi la îndemâna lui Liviu Dragnea, prin Tudorel Toader“, e de părere Moise Guran.

În altă ordine de idei, jurnalistul Moise Guran a comentat și comunicatul transmis luni de Administrația Prezidențială. Moise Guran este de părere că președintele își construiește o campanie pentru un referendum în această primăvară.

„A trecut o săptămână de când a fost aprobată această OUG. După ce iese toată lumea în stradă, se opresc instanțele… Foarte bine că a avut luarea aceasta de poziție, dar după ce a ieșit toată lumea? E ecoul națiunii, ce e președintele?”(…) Domnul Iohannis folosește toată situația asta, nervii populației. Ne lasă să ne îngrijorăm. Îi convine ca populația să fie stresată și îngrijorată și o să iasă la un moment vdat. Eu cred că va convoca referendum”, este ipoteza pe care o avansează.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS