Confidenţialitate

Moise Guran: România trebuie să devină un pol de stabilitate economică | VIDEO

Într-o zi cu decizii NATO și UE care s-ar putea dovedi istorice, invitatul Ioanei Ene Dogioiu în Piața Victoriei este Moise Guran. Acesta spune că România trebuie să devină un pol de stabilitate economică și militară.

Din punct de vedere militar, dar pe termen mai lung, cred că poziția României este extrem de importantă pentru că România și Polonia sunt cei doi piloni ai flancului cât va exista NATO și cât va exista o Rusie agresivă. Privind lucrurile dinspre 2030 înspre 2022, România în 2030 ar trebui să fie o putere economică suficient de mare cât să susțină un flanc estic puternic”, a spus Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am speranțe că din acest punct de vedere, al filosofiei militare, de securitate militară, România este setată, trebuie – dacă vrea și ea, dacă vor și politicienii români – ca peste nu foarte mulți ani de zile să fie un pol de stabilitate economică ca să poată fi și un pol de stabilitate militară în această zonă”, a adăugat Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poate să zică cineva că investițiile în gazele din Marea Neagră nu erau strategice? Investiții de care ne batem joc de 10 ani și mai bine? De care și-a bătut Dragnea joc? Cum ar însemna acum ca România să preia și să exporte și să dea gaze europenilor care sunt într-o criză. Trebuie să vedem un rol important pe care țara noastră va trebui să-l joace. Și mai ales dacă vrea”, a mai spus Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Joe Biden: China înțelege că viitorul ei economic este legat mai mult de Occident decât de Rusia | VIDEO