Confidenţialitate

Joe Biden: China înțelege că viitorul ei economic este legat mai mult de Occident decât de Rusia | VIDEO

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susținut un discrus în urma summitului NATO unde a declarat că SUA va răspunde categoric dacă Vladimir Putin se va folosi de arme chimice. „Răspunsul nostru depinde de ce anume va utiliza”.

Președintele SUA mai spus că SUA este pregătită să ofere peste 1 miliard de dolari ca ajutor umanitar pentru Ucraina și pentru ucrainenii afectați de războiul pe care Vladimir Putin l-a declanșat.

SUA este pregătită să primească 100.000 de refugiați ucraineni și a anunțat că vor mai exista și alte sancțiuni împotriva Rusiei.

„NATO nu a fost niciodată mai unită ca azi. Putin primește exact opusul la ceea ce s-ar fi așteptat să genereze cu invadarea Ucrainei”, a spus Joe Biden.

Președintele SUA a mai spus că China înțelege foarte bine care ar fi consecințele dacă ar oferi ajutor Rusiei. Biden a spus că a avut o conversație foarte directă cu Xi Jinping săptămâna trecută pe tema aceasta. A mai spus că nu a amenințat China în niciun fel, dar s-a sigurat că liderul chinez înțelege care sunt consecințele dacă ar alege să ajute Rusia militar.

„Cred că China înțelege că viitorul său economic este mult mai mult legat de vest decât de Rusia”, a spus Biden.

Principalele declarații ale președintelui SUA:

  • Anunțăm și noi sancțiuni pentru Rusia.
  • Putin se baza pe o diviziune în NATO. Nu credea că vom susține această coeziune. NATO nu este niciodată mai unit ca azi.
  • China înțelege că viitorul său economic este legat mai mult de Occident decât de Rusia.
  • Avem nevoie să setăm un sistem prn care să ne dăm seama cine și cum a încălcat anumite reguli.
  • Am vorbit despre lipsa de alimente și va fi ceva real. Prețul sancțiunilor nu este plătit doar de Rusia, dar și alte țări europene, dar și SUA. Pentru că Rusia și Ucraina au fost grânarul Europei în această situație.
  • Am discutat despre cum am putea crește exportul de alimente.
  • Rusia trebuie să fie scoasă din G20. Am discutat această posibilitate.

Declarația video a lui Joe Biden

Sursa foto: Twitter / President Biden

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE