Confidenţialitate

Moise Guran: Pandemia s-a agravat tocmai pentru că singurătatea și izolarea au părut a fi o pedeapsă mai mare decât boala sau chiar decât moartea

“După ce a trecut perioada de carantină, unii oameni pur și simplu nu au mai suportat presiunea, mecanisme de apărare ale creierului lor au căutat o evadare de sub teama și amenințarea permanentă și de peste tot a acestei perioade. Pe acest fundal, ei au devenit țintele ușoare ale unei politizări atât de nepotrivite ale pandemiei.

Este doar opinia mea, și nu-i scuz pe cei care din prostie și lipsă de educație au preferat să creadă că virusul e o invenție, dar cred că și mulți oameni decenți, au preferat să creadă că e vorba de o păcăleală, care gata, s-a terminat, decât să trăiască cu această teamă, cu o amenințare pentru care nu aveau soluții și care le închidea pur și simplu perspectiva.

Dar pandemia nu a trecut, chiar dacă unii au declarat-o inexistentă. Din contră, s-a agravat tocmai pentru că singurătatea și izolarea au părut a fi la un moment dat o pedeapsă mai mare decât boala sau chiar decât moartea. Nu sunt, fie și doar pentru că din izolare mai ieși, dar din moarte nu se mai întoarce nimeni. Numai că, așa cum vă spuneam data trecută, nu toți oamenii sunt capabili să facă la un moment dat un sacrificiu, deși toți se declară gata. E plină lumea de eroi”, a spus Moise Guran la Rock&Talk.