Moise Guran: Pandemia anului 2020 poate genera un lanț de evenimente care, la final, să nu mai fie asociate cu pandemia

„Acest declanșator, pandemia anului 2020, poate genera un lanț de evenimente, care la final să nu mai fie în mod necesar asociate cu pandemia.

Exemplu: a oprit pademia o escaldare a tensiunilor între SUA și Iran care ar fi putut duce la un nou război în Orientul Mijlociu? Cine poate ști! Orice răspuns e contrafactual.

Sau a oprit pandemia un ciclu de poluare a planetei care ar fi dus în final la cine știe ce dezastre naturale? Sigur că nu, veți răspunde… dar dacă pandemia va produce o criză economică? Dacă sursele de energie ale planetei se vor schimba? Nu știm sigur, dar percepem tendințe.

Doresc să vă reamintesc că fiecare dintre noi e mai mult decât o frunză în bătaia destinului, că fiecare dintre noi a avut un rol în ceea ce s-a întâmplat și în ceea ce nu s-a întâmplat în acest an, chiar dacă apariția unui virus nou nu ține de faptele mele sau ale tale. Răspândirea lui ține.

În noaptea de Revelion, atunci când vom spune adio 2020 și să nu mai auzim de tine, în realitate acel rol al fiecăruia dintre noi nu se va fi schimbat.

Pandemia nu se termină doar pentru că se termină acest an, istoria nu ne e dată dinainte, ci noi suntem cei care am determinat”, a spus Moise Guran în încheierea emisiunii.

Emisiunea Rock&Talk poate fi ascultată în fiecare seară de joi de la ora 21:00 la Europa FM și pe europafm.ro în cadrul unui podcast săptămânal. De fiecare dată playlistul va fi disponibil și pe europafm.ro.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS