Confidenţialitate

Moise Guran: Autoritățile au transmis românilor ce voiau să audă. Cîțu și Iohannis au fost populiști

Moise Guran a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” de la Europa FM. Moise Guran analizează situația din România momentului actual și spune că cea mai gravă criză prin care trecem este criza sanitară.

„Cea mai gravă criză a momentului este criza sanitară. Nu sunt epidemiolog, dar știu că anul trecut în octombrie am avut un exces de mortalitate, față de o lună octombrie din 2019 de aproape 15.000 de oameni. Deci, în octombrie 2019 erau 20.000 de cetățeni care decedau în România, în 2020 erau 35.000. Mi-e groază să mă gândesc câți vor fi anul acesta”, a spus Moise Guran.

Moise Guran: „Autoritățile au transmis românilor ce voiau să audă”

„România este într-o permanentă criză de încredere, cred că de când a fost asasinat Decebal. Este clar că românii nu au încredere în conducătorii lor. N-au avut nici conducători care să le dea încredere. Dar într-o situație din aceasta extremă, este foarte greu fără încredere. Când președintele pleacă în Egipt și pozează lângă piramidă, nu ai cum să ai încredere. Nu ai cum să ceri cuiva acum să aibă încredere în orice”, a spus Moise Guran.

„Autoritățile noastre au transmis un mesaj greșit. Și domnul Iohannis și domnul Cîțu au transmis mesajul că s-a terminat pandemia. Nu au spus-o exact așa, dar au spus-o într-un fel așa. Au spus românilor ce voiau să audă, au fost populiști. Pe 15 mai. Iar apoi, domnul Cîțu a ținut-o una și bună cu mesajul că <<nu se face diferența între români, puteți pleca în vacanță liniștiți>>, iar toți românii au înțeles în sensul în care și ei voiau să înțeleagă”, a adăugat Moise Guran.

Citește și: Peste 90.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de ser în ultimele 24 de ore