Confidenţialitate

Moise Guran: “Această perioadă ne-a schimbat la nivel individual în ceva ce nu putem și nu vrem să fim”

“La noi epidemia nu a scăzut deloc pe timpul verii, ci a crescut permanent, dar a trebuit să treacă vara, să reizbucnească violent și în țările vestice pentru ca mulți români să înțeleagă că nu e nicio glumă, nu e nicio farsă, nu a trecut nimic.

Iar apoi s-a întâmplat ceva și mai interesant. Dramatic, dar interesant. Deși acum nu mai suntem izolați în case, așa cum am fost în primăvară, am învățat să ne izolăm singuri, chiar ieșind la serviciu sau la cumpărături, evitând sau reducând întâlnirile cu prietenii, ne-am reconstruit singuri gratiile distanțării, conștienți sau pur și simplu temători de o realitate care nu dispare dacă spui, așa prostește, că ea nu există.

Faptul că acum restricțiile sunt mai mici decât erau în primăvară nu ne ajută foarte mult, nu pe toți, pentru cei care ascultați această emisiune, zic eu oameni responsabili și echilibrați, cred că efectele sunt cam la fel.

Așa că iată-ne, din nou, acolo de unde am pornit – însingurați, sătui de Facebook, videocall-uri și socializare la distanță, fără perspectiva unui final prea apropiat pentru această perioadă care deja ne-a schimbat la nivel individual în ceva ce nu putem și nu vrem să fim. Cum procedăm pe mai departe?” a spus Moise Guran în emisiunea Rock&Talk la Europa FM.