Moise Guran a lansat aplicația Biziday – DOWNLOAD GRATUIT

”Acest tip de algoritm într-o zi va face pur și simplu inutile televiziunile de știri”, crede Moise Guran, care a explicat în direct, în Deșteptarea, ce face aplicația la care lucrează de mai multe luni jurnalistul împreună cu echipa strânsă în jurul proiectului Biziday.

”Facem asta pentru a vă asigura informarea rapidă (în timp real), sintetică, în legătură cu cele mai importante evenimente. În timp, altfel veți privi lumea, altfel veți putea diferenția minciuna de adevăr.

Veți privi cu mai mult scepticism ceea ce vedeți la televizor, s-ar putea să vă pară inutile jurnalele de știri (unele dintre ele) ba chiar și dezbaterile le veți privi cu un alt ochi.

În același timp, veți face audiență celor mai curate site-uri de știri din România, ajutându-le astfel să își plătească reporterii și să facă lucruri serioase, supraviețuind concurenței făcute de clickbait, de presa de propagandă politică sau de mercenariatul jurnalistic. Aplicația Biziday respectă toate regulile de citare”, explică Moise Guran.

Alerte de cutremur în aplicație

alerta-cutremur-aplicatia-biziday

În aplicația Biziday sunt include și alerte de cutremur în cazul unor seisme majore, pe peste 6 grade. În caz de cutremur, aplicația transmite automat pe lângă o alertă și un clip video cu intrucțiuni vitale cu ceea ce trebuie făcut în asemnea cazuri.

Cum informațiile sunt preluate direct din senzorii amplasați în stațiile administrate de Institutul Național pentru Fizica Pământului, în cazul în care vă aflați la distanță de epicentru primiți informații despre cutremur cu câteva secunde înainte să-l simțiți.

”Dacă magnitudinea este mai mare de 6 grade Richter iar adâncimea este mai mică de 180 de kilometri PORNEȘTE alerta de cutremur. Am simplificat totul la maximum pentru a mări funcționabilitatea.

Așadar, în cinci secunde de la începerea cutremurului telefonul trebuie să vă alerteze și, pe simulările făcute de noi cu INFP, rata de succes a fost de 100%. În această perioadă am avut ocazia unui singur test negativ, cutremur real mai mic de șase grade, în care alerta nu trebuie să se declanșeze, și acela a fost tot succes”, a spus Moise Guran în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Download gratuit

Download aplicația Biziday pentru Android
Download aplicația Biziday pentru iOS

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS