Confidenţialitate

Mohammad Murad: Tarifele pe litoral ar putea să scadă cu minimum 10% | AUDIO

Cazările în scop turistic ar putea fi permise începând cu 1 iunie.

Patronatele din turism au primit semnale în acest sens de la Guvern, după ce în ultima perioadă au purtat negocieri.

Tot de la 1 iunie s-ar putea redeschide și restaurantele și barurile.

Îl ascultăm pe Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism:

Cred că suntem pe direcția bună. Luni ne întâlnim cu prim-ministrul la ora 13:00, pentru a stabili ultimele detalii dinaintea deschiderii și care ar fi măsurile care trebuie puse în aplicare odată cu deschiderea sezonului de vară pe litoral și în general în toată România”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu o săptămână, Mohammad Murad spunea la Europa FM că dacă hotelurile ar respecta întocmai a măsurile sanitare propuse de Guvern, tarifele ar fi urmat să crească cu 25 de euro pentru fiecare client.

Între timp, autoritățile par să fi renunțat la o parte dintre aceste propuneri:

“Am avut două teleconferințe cu Ministerul Sănătății, cu ANSV și cu direcțiile sanitare. Și am ajuns la o concluzie, încât am putut elimina foarte multe din cele care au fost cerute, fiindcă nu aveau rost. Așa încât am redus costul cu mai mult de 80%. La cam 5 euro de persoană cazată pe zi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Din acest motiv, președintele Federației Patronatelor din Turism consideră că tarifele la cazarea pe litoral ar putea să scadă în această vară:

“Chiar le-am recomandat tuturor colegilor mei din industria hotelieră, și în special celor de pe litoral, să mergem pe o scădere de cel puțin 10%. Dorim să nu facem în acest an niciun profit. Vrem să continuăm, să ne protejăm salariații în primul rând. Și pentru acest lucru o să reducem și prețurile”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.