Confidenţialitate

Modificări în programul Rabla pentru electrocasnice 2022. Perioada de folosire a tichetelor ar putea fi redusă | AUDIO

Televizoarele vor fi scoase din programul Rabla pentru electrocasnice, anul acesta. Așa prevede ghidul de finanțare al programului, lansat în dezbatere publică de Ministerul Mediului.

În plus, termenul de folosire a voucherelor este redus de la 14 la 7 zile.

Ministerul Mediului susține că, în ultimii ani, televizoarele vechi, mari consumatoare de energie au dispărut treptat din piață, în mare parte și datorită programului Rabla pentru electrocasnice.

Așa că fondurile de 100 de milioane de lei alocate acestui program ar trebui să fie direcționate către înlocuirea altor aparate electrocasnice cu consum ridicat de energie.

Astfel, Ministerul Mediului propune scoaterea televizoarelor din programul Rabla.

Iar pentru a crește gradul de utilizare a voucherelor folosite în magazine pentru achiziția de electrocasnice noi, perioada de folosire a acestor tichete la comercianți a fost redusă de la 14 la 7 zile.

În plus, dacă o persoană își rezervă un voucher dar nu îl folosește nu mai poate cere, în acel an, un alt voucher pentru același tip de echipament. Regula este valabilă și pentru cei care au beneficiat deja de acest tichet pe parcursul unui an. Ministerul Mediului menționează că în acest fel, ar putea fi organizate mai multe sesiuni anuale ale programului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Fiscalitatea foarte ridicată domină economia. Soluțiile autorităților nu sunt convingătoare, atrag atenția specialiștii financiari | AUDIO