Modificarea Codului Fiscal, sub semnul întrebării. Ședința de Guvern ar putea fi amânată din nou

Joaca de-a revoluția fiscală: Guvernul îi ține pe jar pe toți cei care așteaptă să afle dacă va fi sau nu adoptată modificarea Codului Fiscal.

Ședința de astăzi – care ar fi urmat să fie dedicată acestei chestiuni – va fi, din nou,  amânată – spun surse guvernamentale citate de presa centrală.

Același lucru s-a întâmplat și vineri – Executivul invocând atunci lipsa unor avize necesare.

E mister total pe acest subiect la Palatul Victoria: surse din interior au precizat pentru Știrile Europa FM că nu se știe dacă și când se va întruni Cabinetul Tudose.

 

Inițial, ședința de Guvern în care trebuie modificat Codul Fiscal era programată vineri la ora 14.

Ședința a fost însă amânată – întrucât lipseau mai multe avize necesare adoptării ordonanței de urgență – printre care cel al Consiliului Legislativ.

O nouă ședință pe această temă era programată astăzi – dar se pare că modificarea Codului Fiscal este, din nou, pusă sub semnul întrebării.

Să aminitm, săptămâna trecută, Consiliul Economic și Social și Consiliul Fiscal au dat aviz NEGATIV modificărilor propuse.  Consiliul Fiscal arăta ,între altele, că există „riscuri neobişnuit de mari” şi „pierderi de 5,2 miliarde de lei”.

Măsurile anunţate de Guvern sunt contestate atât de patronate, cât şi de sindicate. Şi preşedintele Klaus Iohannis a criticat Executivul pe această temă.

Cele mai importante modificări ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie și presupun trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută și creșterea salariului minim pe economie la 1900 de lei.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS