Confidenţialitate

Moderna anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 va avea o perioadă de valabilitate mai lungă

Vaccinul anti-COVID produs în SUA de Moderna ar avea o eficienţă de aproape 95%.

“Acesta este un moment esențial în dezvoltarea vaccinului nostru candidat împotriva COVID-19. Începând cu luna ianuarie, am urmărit și monitorizat acest virus cu intenția de a proteja cât mai mulți oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade, am știut că fiecare zi contează. Această analiză intermediară pozitivă din Studiul de Fază 3 ne-a oferit prima validare clinică conform căreia vaccinul nostru poate preveni boala COVID-19, inclusiv o formă severă a acesteia,” a declarant Stéphane Bancel, Chief Executive Officer la Moderna.

Moderna anunță că vaccinul său candidat împotriva COVID-19 va avea o perioadă de valabilitate mai lungă la depozitarea în unități frigorifice. Estimările arată că vaccinul va rămâne stabil la temperaturi standard în cadrul unităților frigorifice, de la 2° la 8° C (36° la 46° F) timp de 30 de zile, în comparație cu estimarea anterioară de 7 zile. Condițiile de livrare și de depozitare pe termen lung realizate la temperaturi standard la congelator de -20° C (-4° F) prelungesc valabilitatea până la 6 luni, susțin reprezentanții companiei.

mRNA-1237 va fi distribuit folosind o infrastructură de livrare și depozitare a vaccinului ce va fi disponibilă pe scară largă

„Considerăm că investițiile noastre în tehnologia de livrare a mRNA și în dezvoltarea proceselor de fabricație ne vor permite să depozităm și să expediem vaccinul candidat împotriva COVID-19 la temperaturi frecvent întâlnite în congelatoarele și frigiderele farmaceutice disponibile,” a declarat Juan Andres, Chief Technical Operations și Quality Officer la Moderna.

“Suntem încântați să putem înainta cu depunerea acestor condiții extinse de stabilitate ale mRNA-1273 autorităților de reglementare pentru a primi aprobarea. Capacitatea de păstrare a vaccinul nostru timp de până la 6 luni la -20° C, inclusiv până la 30 de zile în condiții normale de depozitare în unități frigorifice după ce a fost decongelat, reprezintă un pas important ce ar permite o distribuție mai ușor de implementat, fiind mai flexibilă, pentru a facilita vaccinarea la scară largă în Statele Unite și în alte părți ale lumii. ”, a mai precizat Juan Andres.