Confidenţialitate

Moartea Reginei Elisabeta a II-a schimbă steagurile, banii, timbrele, dar și imnul național al Marii Britanii. Cât ar putea dura întregul proces

Steaguri, bancnote, monede, timbre, dar și imnul național al Marii Britanii, toate se vor schimba după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Înlocuirea bancnotelor, de exemplu, pe care se află chipul Reginei ar putea dura 2 ani, potrivit presei britanice.

Una dintre primele schimbări după moartea Reginei Elisabeta a II-a va fi înlocuirea versurilor imnului național.

Primul vers „God save our gracious Queen”/ „Dumnezeu s-o salveze pe grațioasa noastră Regină” va fi înlocuit cu „God save our gracious King’’, scrie The Guardian.

Jurnaliștii britanicii menționează că imnul este folosit din 1745, când începea astfel: „God save great George our king”, adică „Dumnezeu să-l salveze pe marele George, regele nostru”.

Steagurile vor fi de asemenea înlocuite, de la cele aflate în fața secțiilor de poliție și pe navele militare, inscripționate cu inițialele Reginei, până la stindardul regal ce flutură la reședința monarhului.

În prezent, steagul regal include simboluri ce reprezintă Anglia, Scoția și Irlanda de Nord, dar fără niciunul element pentru Țara Galilor, iar Charles al III-lea ar putea introduce acest nou simbol.

Bancnotele, dar și monedele ar urma să fie schimbate

În prezent, se află în circulație 4,5 miliarde de bancnote de lire sterline cu chipul Reginei Elisabeta a II-a, iar designul monedelor va fi și el modificat, deși dacă se respectă precedentul istoric, acest lucru se va face mai lent, menționează ziarul The Guardian.

Rugăciunile, dar și jurămintele parlamentarilor vor suferi de asemenea schimbări, la fel și timbrele care vor avea imprimate o imagine de profil a noul monarh.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, pe copertele tuturor publicațiilor britanice. „Durerea noastră cuprinde 100 de emoții”, „Cum să-mi găsesc cuvintele” | FOTO

Foto: Shutterstock