Confidenţialitate

Moartea lui Gyuri Pascu: Polițiștii ridică documente de la SMURD și Ambulanță. STS: Au fost 3 apeluri la 112, nu două

Polițiștii bucureșteni ridică astăzi mai multe documente de la SMURD în dosarul deschis după moartea artistului Ioan Gyuri Pascu.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, anchetatorii caută anumite acte și în sediul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov.

Între timp, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că soția artistului a sunat de trei ori la 112, nu de două ori așa cum se știa până acum.

Amintim, după decesul artistului s-a deschis un dosar de moarte suspectă. Există suspiciuni că medicii care au mers acasă la Gyuri Pascu nu au respectat protocolul.

Descinderile polițiștilor au loc după ce procurorii au cerut anumite acte pe care vor să le folosească drept probe în anchetă.

S-au cerut fișa de intervenție și alte acte medicale de la Ambulanța București-Ilfov, de la Institutul de Medicină Legală şi de la SMURD.

Anchetatorii s-au deplasat astăzi la sediile acestor instituții, potrivit Mediafax.

E posibil ca la finalul acestor acțiuni să înceapă și audierile.

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul lui Ioan Gyuri Pascu.

Medicul care a mers inițial la locuința artistului nu a avut cu el întregul echipament, motiv pentru care s-a cerut sancționarea lui.

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

 

STS: Au fost 3 apeluri la 112

Între timp, Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că apropiații lui Gyuri Pascu au sunat de 3 ori la 112 în noaptea în care artistul a murit, și nu de 2 ori cum se știa până acum.

Serviciul de Telecomunicații Speciale afirmă că apelurile au avut loc la orele 3 și 23 de minute, 4 și 42-două de minute și 4 și 53 de minute.

Persoana care a efectuat primul apel a anunțat o urgență medicală, iar la ultimul apel se anunța că starea pacientului s-a agravat.

In urma cautarilor efectuate  in baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastra, si petrecut in data de 26 septembrie anul curent, la orele 03:23, 04:42 si 04:53.

Persoana care a efectuat primul apel a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

Apelanta a revenit precizand ca, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanta, nu stie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat catre acelasi Dispecerat.

La ultimul apel s-a anuntat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrand in zona de competenta a ISU – SMURD catre care a fost directionat.

Datele referitoare la codurile de urgenta sunt de competenta agentiilor de interventie.