Confidenţialitate

Moartea lui George Floyd: Lewis Hamilton denunţă tăcerea Formulei 1, “dominată de albi”

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a denunţat tăcerea “celor mai mari staruri” ale Formulei 1, “dominată de albi”, după moartea lui George Floyd la Minneapolis, care a declanşat ample manifestaţii violente în SUA, relatează France Presse.

“Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii”, a scris britanicul pe Instagram.

Nume mari ale sportului, precum Michael Jordan, Lebron James şi Serena Williams, au deplâns asfixierea lui George Floyd, la 25 mai, în timp ce era arestat.

“Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur”, a adăugat pilotul echipei Mercedes.

“Credeam că veţi vedea acum de ce se întâmplă asta şi veţi reacţiona, dar nu sunteţi alături de noi”, a mai scris Lewis Hamilton.

Campionul mondial en titre a declarat, totuşi, că nu susţine decât manifestanţii pacifişti, dar a adăugat că “nu poate exista pace, atât timp cât aşa zişii noştri conducători nu fac nicio schimbare, nu doar în America, ci şi în Regatul Unit, în Spania, în Italia şi oriunde”.

“Maniera în care minorităţile sunt tratate trebuie să se schimbe. Noi nu ne naştem cu inima plină de rasism şi ură”, a mai spus campionul britanic.