Confidenţialitate

Michael Jordan denunţă “rasismul înrădăcinat” în SUA

Superstar al baschetului nord-american, Michael Jordan s-a alăturat, duminică, vocilor care, pe întreg mapamondul, au deplâns asfixierea unui bărbat de culoare în timpul arestării sale în Statele Unite.

Cazul a generat ample manifestaţii, degenerate în violenţe, relatează France Presse.

Michael Jordan a denunţat, într-un comunicat, “rasismul înrădăcinat” în Statele Unite, declarându-se “profund întristat, plin de suferinţă şi total înfuriat” după moartea lui George Floyd, pe 25 mai, la Minneapolis.

Derek Chauvin, poliţistul alb care a ţinut minute în şir genunchiul pe gâtul victimei, care se plângea că nu poate să respire, a fost arestat şi inculpat de omucidere involuntară, dar manifestaţiile continuă şi s-au amplificat, degenerând adesea în violenţe în mai multe oraşe.

“Ne-am săturat”, a adăugat Michael Jordan, afirmând că “este alături de cei care denunţă rasismul înrădăcinat şi violenţa faţă de persoanele de culoare din ţara noastră”.

“Noi trebuie să înmulţim expresiile pacifiste faţă de nedreptate şi să cerem recunoaşterea responsabilităţilor”, a afirmat Jordan, cunoscut pentru faptul că a refuzat constant să se implice în chestiuni sociale şi politice pe timpul carierei sale de jucător.

Jordan s-a alăturat unui cor de voci din NBA, NFL (fotbal american) şi din alte sporturi din Statele Unite, dar şi din lume, care cer schimbarea modului în care sunt tratate persoanele de culoare din această ţară, în special de către poliţişti.