MNAR, Muzeul Colecţiilor de Artă, Zambaccian şi Pallady se redeschid din 20 mai

Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady se vor redeschide pentru public începând cu data de 20 mai 2020, potrivit unui anunţ al MNAR.

Programul temporar de vizitare va fi de miercuri până duminică, în intervalul orar 11.00 – 17.00.

În perioada 15-20 mai, este programată pregătirea spaţiilor expoziţionale, astfel încât vizitele să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

În schimb, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a transmis că nu se deschide pentru public după expirarea stării de urgență.

“Personalul instituţiei va lucra însă ca muzeul, un loc extrem de vizitat, fermecător şi dorit de public, să devină un mediu sigur pentru sănătatea noastră, angajaţi şi vizitatori, deopotrivă. Din acest motiv, din grijă pentru sănătatea şi siguranţa vizitatorilor noştri, aşteptăm normele generale de securitate biologică ce urmează a fi publicate de organismele abilitate, le vom implementa şi apoi vă vom aştepta cu inimile deschise să ne vizitaţi”, adaugă reprezentanții muzeului bucureștean.

Instituția va comunica din timp momentul când aceasta se va redeschide în viitor.

“Rămâneți aproape de noi în mediul online, vizitați-ne pagina de Facebook și contul de Instagram și ascultați sfaturile girafei de la Antipa! Dacă eu po(r)t mască, cu siguranță po(r)ți și tu!!!”, se mai precizează în anunț.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS