Confidenţialitate

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, despre presupusele abateri morale ale episcopului de Huşi: forurile bisericeşti urmează “să rânduiască cele cuvenite”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţă că “Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmează ca “forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii”.

Anunţul mitropoliei face referire, aminteşte News.ro, la imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani.

Filmarea ar fi fost folosită de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu.

Cei trei au fost trimişi în judecată de DNA, fiind în arest la domiciliu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Patriarhia Română susţine necesitatea aflării adevărului în acest caz, spune consilierul patriarhal Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.