Confidenţialitate

Miting pentru susținerea construcției autostrăzii Iași – Târgu Mureș

Zeci de şoferi din oraşe ale Moldovei participă sâmbătă la un marş de protest pe traseul Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş, pentru a sensibiliza autorităţile să înceapă lucrările la autostrada dintre Moldova şi Trasilvania, acţiunea fiind iniţiată de reprezentanţi ai societăţii civile.

Autoritățile din Moldova susțin că fără o autostradă, zona va fi condamnată la subdezvoltare.

Organizatorii, reprezentanți ai societătii civile, spun că deplasarea spre Târgu Mureș se face chiar pe traseul viitoarei autostrăzi care, de ani întregi, a rămas doar la nivelul studiilor de fezabilitate. Ei cer construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de restul țării. Inițiativa acestui marș a plecat de la oameni simpli, iar numărul partipantilor a crescut rapid.

Primarul orașului Suceava, Ion Lungu a declarat pentru Europa FM că nimeni nu vrea să mai stea cu mână întinsă la guvern. Autoritățile vor creșterea veniturilor prin forțe proprii, iar pentru asta este necesară dezvoltarea economică a orașului.

În vacarmul produs de claxoane și motoare turate, protestatarii cu pancarte au vrut să le transmită guvernanților că doresc urgentarea demersurilor pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș, după ani întregi de amanări. Peste 4.000 de persoane au cerut și printr-o petiție online că estul să fie legat de vestul tării printr-o autostradă.