Misiuni ale polițiștilor români în stațiunile turistice din Bulgaria și Ungaria

Avem polițiști și dincolo de Dunăre. Mai exact în patru stațiuni turistice din Bulgaria. Misiunea lor e de a-i consilia pe românii aflați în vacanță în țara vecină dar și să prevină fapte ilegale specifice sezonului.

Cele patru stațiuni sunt Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar. Activitatea se desfășoară-n două serii a câte opt polițiști, până la sfârșitul sezonului.
Iar potrivit IGPR, până acum polițiștii români au participat la peste 74 de intervenții, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal și soluționarea unor neînțelegeri legate de asigurarea condițiilor de cazare.

În perioada 25 iulie — 21 august, polițiștii arădeni și cei din județul Bekes, Ungaria beneficiază de schimb de experiență, în cadrul celei de-a opta ediții a acțiunilor comune pentru prevenirea faptelor ilegale specifice sezonului, atât în România, cât și în Ungaria.

Patrulele comune, româno — ungare, la care participă doi polițiști români, acționează pe linie de poliție rutieră și ordine publică, pentru a acorda sprijin turiștilor români aflați în sejur sau în tranzit în Ungaria sau turiștilor maghiari aflați în România.

Acțiuni similare comune cu colegii maghiari desfășoară și polițiștii din Maramureș, dar și cei din Bihor, precizează IGPR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS