Confidenţialitate

Miruitorul sau Preotul Ninja – falșii preoți care îi păcălesc pe pelerinii care se roagă pe Dealul Patriarhiei

Avertisment de la Poliția Locală București pentru credincioșii care merg zilele acestea să se roage la Patriarhie! Ca în fiecare an, în timpul pelerinajului de Sfântul Dumitru, își fac apariția falși preoți sau călugări care încearcă să-i înșele pe credincioși. Contra cost, escrocii îi miruiesc sau spovedesc în plină stradă.

 

Primul personaj care a patentat această metodă de înșelăciune a fost Preotul Ninja, povestește purtătorul de cuvânt al Poliției Locale București, Răzvan Popa.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În ultimii ani, au fost prinşi în jur de 20 de falşi preoţi, călugări sau măicuțe. Nici în timpul pelerinajului de anul acesta, nu au lipsit astfel de personaje, afirmă Răzvan Popa. Doar metodele se schimbă de la un an la altul.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Deși sunt sancționați contravențional atunci când sunt prinși, iar unii dintre ei au de efectuat sute de ore de muncă în folosul comunității, aceste personaje revin an de an. Profită de orice sărbătoare mare pentru a mai face un ban, spune Răzvan Popa. Și pentru că fiecare dată se găsesc oameni care să-i creadă, singurul lucru pe care îl pot face polițiștii pentru a stârpi fenomenul este acela de a împărți pliante cu chipurile falșilor preoți.