Miron Mitrea vrea să fie eliberat condiționat

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, cere în instanță eliberarea condiționată din închisoare.

În solicitarea depusă de Judecătoria Medgidia, Mitrea spune că a ispășit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru luare de mită.

E vorba de cazul privind renovarea casei mamei sale.

Miron Mitrea, încarcerat acum la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, a depus cererea la judecătoria Medgidia săptămâna trecută iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 10 februarie.

Solicitarea a ajuns direct la instanță fără ca fostul ministrul să obțină un punct de vedere al comisiei de eliberări condiționate din penitenciar, a declarat purtătorul de cuvânt al închisorii pentru Agerpres.

Nu e clar deocamdată dacă în solicitare, Miron Mitrea a amintit că a scris și două cărți, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu 60 de zile. În lista prezentată de Ministerul Justiției acesta apare că a publicat lucrările „Amintiri… Subiective. Moment de istorie imediată” și „Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”. Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie anul trecut de Instanța Supremă și obligat să plătească peste 320 de mii de lei. Fostul ministru ar fi primit de la Irina Jianu bunuri în valoare de 930 de mii de lei astfel încât să o numească pe aceasta în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcții. Mita a constat în efectuarea unor lucrări de construcții la casa mamei fostului ministru din Voluntari.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS