Confidenţialitate

Mircea Sandu, achitat într-un dosar de luare de mită

Fostul șef al Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost achitat definitiv în dosarul DNA de luare de mită.

Acesta era acuzat că ar fi primit o mită de 724.000 lei de la reprezentanţii unei case de avocatură.  În acelaşi dosar –  și soţia lui Mircea Sandu – a fost achitată pentru complicitate la luare de mită.

Cei 2 soți au fost trimişi în judecată de DNA în iunie 2019 pentru că ar fi primit mită 724.000 lei de la reprezentantii unei societăţi de avocatură. Procurorii spun că banii respectivi au fost primiţi pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică.

Pe 8 octombrie anul trecut, Mircea Sandu şi soţia sa au fost achitaţi în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti – pe motiv că fapta nu există – iar decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

Mircea Sandu nu este la prima achitare. Fostul șef al FRF a fost achitat definitiv, în 2017, de Curtea de Apel București, în dosarul dezafilierii Universității Craiova.

Recent, omul de afaceri a fost trimis în judecată de DIICOT într-un alt dosar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea. Prejudiciul este – in acest dosar –  de aproape 4 milioane lei.