Confidenţialitate

Fostul ministru Mircea Miclea: Școlile trebuie să fie ultimul loc închis și primul redeschis | AUDIO

Școlile nu ar trebui închise decât atunci când apar focare de coronavirus în unitățile de învățământ, spune profesorul universitar Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

El a afirmat în emisiunea Deșteptarea, la Europa FM, că datele Ministerului Sănătății nu au arătat o creștere semnificativă a numărului de infectări în rândul copiilor odată cu revenirea elevilor în clase.

„Începerea școlii nu a făcut o creștere nici măcar cu jumătate de procent a infectării copiilor cu vârstă școlară. Școlile trebuie să fie ultimul loc care trebuie închis și primul care trebuie redeschis pentru că nu sunt o sursă de infecție. Uitați-vă și la exemple din Franța și Germania, sunt aproape de lockdown, nu au închis școlile și nici creșele, nici grădinițele. Numai atunci când se descoperă cazuri de COVID semnificative în școală trebuie închisă școala, după care după două săptămâni trebuie retestată lumea și redeschisă școala”, a spus fostul ministru al Educației la Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mircea Miclea consideră că, în prezent, școala online nu poate suplini învățământul față în față, deoarece suntem nepregătiți. Nu avem o platformă de e-learning la nivel național și nici bibliotecă școlară virtuală.

”Învățământul online înseamnă că tu ai ales pe cei mai buni profesori din țară, le-ai înregistrat lecțiile pe care ei le predau, alături de aceste înregistrări video tu pui text, scheme, exemple, tipsuri pentru rezolvări de probleme și construiești o lecție multimedia, ea e pusă pe platforma online și devine accesibilă pentru orice copil, oricând, de oriunde, de oricâte ori dorește, până o înțelege”, este de părere profesorul universitar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.