Confidenţialitate

Mircea Geoană: Scutul de la Deveselu a fost conceput pentru amenințări din partea Orientului Mijlociu, nu din partea Rusiei | VIDEO

Scutul de la Deveselu a fost conceput pentru amenințări ce vin dinspre Orientul Mijlociu și nu din partea Rusiei, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Europa FM.

Invitat în emisiunea „Deșteptarea României”, Mircea Geoană a spus că reprezentanții Federației Ruse pot veni oricând, la Deveselu, să se convingă de acest lucru, dacă la rândul lor permit vizite similare din partea reprezentanților NATO.

„Federația Rusă a spus în mod repetat, de ani de zile, că Deveselu este o instalație care are potențial ofensiv și îngrijorează Federația Rusă din punct de vedere al securității. Noi am spus și o spun și eu că acest scut de la Deveselu a fost imaginat și este funcțional pentru amenințări venind dinspre Orientul Mijlociu și că nu are de-a face cu preocupările Rusiei. Și dacă există din partea Rusiei dorința de a vedea cu ochii lor că acest lucru este adevărat, și spunem asta de ani de zile, nicio problemă, atâta vreme cât și Federația Rusă, de partea sa, permite chestiuni simetrice în care și noi să ne uităm acolo unde considerăm că Federația Rusă ar putea avea intenții inamicale la adresa Alianței”, a explicat Mircea Geoana la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți urmări mai jos întrega emisiune „Deșteptarea României” cu Cătălin Striblea și Mircea Geoană:

 

Citește și: Mircea Geoană, după ce a fost numit secretar general adjunct NATO: O recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul Alianței

Autor: Florentina Mihăiță