Confidenţialitate

Mircea Geoană, după ce a fost numit secretar general adjunct NATO: O recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul Alianței.

Fostul ministru de Externe – Mircea Geoană a declarat că este mândru că a fost desemnat ca următor secretar general adjunct al NATO, poziţie ce reprezintă, în opinia sa, o recunoaştere a “importanței” contribuții a României în cadrul Alianţei.

“Sunt mândru să fiu desemnat de către secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul secretar general adjunct. Este, deopotrivă, o uriaşă provocare şi o oportunitate de a reprezenta interesele Alianţei noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetăţeni. De-a lungul carierei mele diplomatice şi politice am promovat legătura transatlantică şi integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziţie-cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susţinerea politică şi instituţională transpartinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a scris Mircea Geoană, pe Facebook.

Jens Stoltenberg a decis să-l numească pe Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al NATO. Acesta o va înlocui în funcţie pe Rose Gottemoeller, care ocupa această poziţie din octombrie 2016.