Confidenţialitate

Mircea Cărtărescu, după Covid-19: “Timp de vreo zece zile am avut foarte mari dureri de mușchi și frisoane foarte puternice” | VIDEO

Scriitorul Mircea Cărtărescu a povestit, la Europa FM, cum a trecut prin lunile anului trecut, mai ales după ce, foarte probabil, a fost bolnav de Covid-19.

Mircea Cărtărescu spune c-a refuzat să meargă la spital, de teamă, și s-a izolat în casă.

“Lăsând la o parte simptomele pe care le-am avut vreo zece zile, după aceea am avut acea ceață mentală, despre care se spune că este unul dintre efectele acestei boli. […] Timp de câteva luni, eu nu m-am mai putut concentra. N-am mai putut fi eu însumi, într-un fel. Am avut acel sentiment că mintea mea mă trădează”, a spus Mircea Cărtărescu, la Europa FM.

“Timp de vreo zece zile am avut foarte mari dureri de mușchi și frisoane foarte puternice. Am consultat un medic care mi-a spus mai bine mai așteaptă și izolează-te. Nu te duce la doctor. Dacă nu ai nimic și te duci în spital, sigur o să iei ceva de acolo. L-am ascultat pe prietenul meu și am stat acasă, izolat chiar și de familie”, a completat acesta.

Scriitorul a vorbit și despre publicarea în Franța a romanului “Melancolia”, pe care l-a numit ”cea mai bună scriere” a sa.

Interviul integral cu Mircea Cărtărescu a fost difuzat duminică, de la ora 10, în emisiunea Lumea Europa FM.

FOTO: Inquam Photos / George Călin