Confidenţialitate

Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de infuență

Omul de afaceri Mircea Băsescu a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel.

La rândul său, Marian Căpățână a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influență.

Decizia a fost luată astăzi de magistrații Tribunalului Constanța și nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

Cei doi au fost judecați pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență, într-un dosar în care au fost implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial.

La ultimul termen de judecată în proces, in decembrie 2015, procurorii DNA au cerut instanței aplicarea de pedepse la închisoare cu executare pentru ambii inculpați.

În cazul lui Mircea Băsescu, a fost solicitată pedeapsa maximă prevazută de lege, adică 7 ani de închisoare.

De asemenea, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu și de 350.000 de euro de la Marian Căpățână.

Fratele fostului președinte și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii anticorupție, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență.

Potrivit DNA, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățâmă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrați pentru a obține o sențință favorabilă pentru tatăl acestuia Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.